Κλαούντια Καρντινάλε: Η σταρ που δεν φοβάται τις ρυτίδες [εικόνες]

Κλαούντια Καρντινάλε: Η σταρ που δεν φοβάται τις ρυτίδες [εικόνες]

Η ιταλίδα σταρ, 78χρονη Κλαούντια Καρντινάλε είναι η γυναίκα που επέλεξε το Φεστιβάλ των Καννών για την αφίσα του, ενόψει της τελετής που θα γίνει στις 17 ως τις 28 Μαίου 2017.


«Χαρούμενη, ελεύθερη και τολμηρή» χαρακτηρίζει το Φεστιβάλ των Καννών την διάσημη ντίβα, έτσι όπως απεικονίζεται στην αφίσα, η οποία εκπροσωπεί την καλλιτεχνική ελευθερία, την ομορφιά και την κομψότητα.
Η Κλαούντια Καρντινάλε είχε κάνει το ντεμπούτο της στις Κάννες το 1961, ενώ ήταν 23 ετών, στον ρόλο της Aïda, μιας χορεύτριας.
«Είμαι περήφανη και αποτελεί τιμή να επιλεγώ για την αφίσα του 70ού Φεστιβάλ των Καννών 2017 και είμαι πολύ χαρούμενη για την επιλογή αυτής της φωτογραφίας. Χορεύω σε μια στέγη της Ρώμης, το 1959. Κανείς δεν θυμάται ποιός ήταν ο φωτογράφος, ούτε εγώ. Αλλά αυτή η φωτογραφία μου θυμίζει την αρχή της καριέρας μου, σε μια εποχή που δεν φανταζόμουν ότι μια μέρα θα ανέβαινα τα σκαλιά του πιο διάσημου Φεστιβάλ του κινηματογράφου» δήλωσε από την πλευρά της η Κλαούντια Καρντινάλε.
Είναι μια από τις διασημότερες ηθοποιούς του κόσμου, εμβληματική μορφή του ιταλικού σινεμά της δεκαετίας του '60. Η Κλαούντια Καρντινάλε ενσαρκώνει την μεσογειακή ομορφιά, με τα μάτια γαζέλας, το μεσογειακό δέρμα και την προφορά της στις ξένες γλώσσες που παραπέμπει στη νότια Ευρώπη.
Κόρη ενός μηχανικού σιδηροδρόμων, η ιταλίδα Κλαούντια Καρντινάλε μεγάλωσε στην Τυνησία. Η ομορφιά της ήταν εκθαμβωτική πολύ νωρίς και εξελέγη «Βασίλισσα ομορφιάς», ως η πιό όμορφη ιταλίδα που ζούσε στην Τυνησία, σε ηλικία 16 ετών.

Είναι λίγο πολύ γνωστή η ιστορία της Καρντινάλε στα 19 της. Κανείς δεν ήξερε εκείνη την εποχή ότι η νεαρή καλλονή ήταν έγκυος, σε ένα ανεπιθύμητο παιδί, το απέκτησε απέκτησε μετά από βιασμό και αποφάσισε να κρατήσει. Ολα τα διηγήθηκε η σταρ, μετά από χρόνια, στην αυτοβιογραφία της. Ενας αεροπόρος την βίασε, σε μια στιγμή που όλοι απουσίαζαν από το πατρικό σπίτι. Συνέχιζε όμως να τον βλέπει, για έναν χρόνο.

Σχόλια